KI & SPERMA WIN-STATION » MERRIES

Gecertificeert SWS NL7054AJ30 / EGnr:212573

 

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN:

 

DRACHTBEGELEIDING:

CYCLUSOPVOLGING Via echografisch onderzoek (scan) wordt de cyclus van uw merrie nauwkeurig opgevolgd. Op deze manier kunnen we uw merrie controleren op:

  • hengstigheid
  • ideale tijdstip van inseminatie
  • eisprong
  • dracht
  • cystes
  • "vocht" in de baarmoeder

 

INSEMINATIE & DRACHT BEGELEIDING:

Bij KI & Sperma-win Station Obelix-Stables Bv kan uw merrie zowel met vers, gekoeld als diepvriessperma geïnsemineerd worden. Inseminatie met diepvriessperma bieden we alleen op het station aan. Uw merrie wordt bij ons gestald en meermaals per dag opgevolgd. Op die manier kan er dicht tegen het tijdstip van de eisprong geïnsemineerd worden. Na het insemineren kan de merrie weer naar huis en moet deze nog na 16 dagen weer worden gescand op tweelingen en dracht.

De complete drachtverzorging kan door ons worden verzorgd, eventueel kan de  begeleiding ook bij thuis gebeuren. Vraag naar de voorwaarden. 

 

SPERMA BESTELLEN:

Wij bieden u de mogelijkheid om van onze hengsten vers en gekoeld  sperma te bestellen, dit moet voor 9 uur telefonisch of per mail, waarna wij u in de middag het per koerier laten langs brengen. Desgewenst kunnen wij ook voor de inseminatie bij u thuis verzorgen. Bevroren sperma dient besteld te worden door uw dierenarts. Sperma  van onze hengst is  beschikbaar voor verzending voor zowel binnen als buitenland middels EU Certificering.

Wij werken volgens de algemene voorwaarden van de Bond van Hengstenhouders en regelgeving van de NVWA.

 

SPERMA AFNEMEN BIJ HENGSTEN:

Obelix Stables biedt u de mogelijkheid om te komen springen met uw hengsten en sperma door ons te laten afvangen en te testen op kwaliteit.  Het gevangen sperma kunnen wij verwerken en voor u laten verzenden. Tevens bieden wij de mogelijkheid om sperma te laten invriezen voor de Nationale markt.

 

Obelix Stables Bv is ook bezig met het Imp & Exporteren van bevroren sperma van andere shire's uit het buitenland. Zodra dit is gerealiseerd vind u dat terug op onze site bij hengsten en kan u deze bekijken en evt hun sperma bestellen.

 

MERRIE BEGELEIDING:

Obelix Stables Bv is deskundige op het gebied van begeleiding van drachtige merries. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg voor uw merrie. Wanneer u uw merrie bij ons stalt, nemen wij – indien wenselijk – alle zorg voor u over. Met een intensieve samenwerking met de dierenarts en uiteraard de laatste ontwikkelingen, zoals 24/7 (camera)toezicht, zorgen wij ervoor dat de drachtperiode goed verloopt. Wij adviseren en informeren u graag over alle mogelijkheden. Neem hiervoor persoonlijk contact met ons op.

 

Wij beschikken over ruime merriestallen van 4 x 4 meter. De merrie heeft tijdens de dracht en de bevalling genoeg ruimte in deze ruime boxen. Op ons terrein hebben wij een apart complex met alle merriestallen samen. Uw merrie staat daardoor gescheiden van de andere paarden. Elke dag komt uw merrie buiten.

Wij houden uw merrie goed in de gaten zodat we aanwijzingen voor de bevalling niet missen.  Tevens controleren we regelmatig de merries om tijdig te bevalling te signaleren en 's nachts middels camera toezicht.

 

INFORMATIE:

TWEELINGPROBLEMATIEK: Tweelingen bij de merrie leiden bijna altijd tot problemen. Zowel voor de veulens als voor de merrie zelf houdt het een groot risico in. Daarom is het belangrijk om bij een vermoeden van tweelingen tijdig in te grijpen. 14 dagen na de eisprong wordt de merrie gescand. Wanneer een tweelingdracht wordt vastgesteld, kan op dit stadium meestal nog 1 van de vruchten "gecrushd" worden, zonder de andere vrucht nadelig te beïnvloeden. 

MOEILIJKE BEVALLINGEN: Indien de bevalling bij de merrie niet vlot verloopt, is het belangrijk om snel en adequaat in te grijpen. Voor dergelijke gevallen staat onze dierenarts, dag en nacht, ter beschikking. 

NAGEBOORTE PROBLEMATIEK: Het niet tijdig of volledig afkomen van de nageboorte kan bij de merrie tot erge gezondheidsproblemen leiden. Snel en efficiënt ingrijpen is ook in dit geval noodzakelijk.

 

Laat zien dat jij Obelix Stables leuk vind!

SHIRE STOETERIJ OBELIX - STABLES BV, Terborgseweg 30, 7054 AJ  WESTENDORP Tel: +31 - 642 021 028 / +31 - 652 777 348